ugnsstekt torsk med ratatouille och basilikakräm 6pers

torsk 600g

olivolja

krossade tomater, 3 burkar

paprika röd eller gul 2 st

gullök, 1st

zucchini, 1 st

chreme fraiche 1-2 dl

majonäs 1-2dl

basilika

 

sätt ugnen på 200grader. tina fisken och smörj in en ugnsfast form med olivolja.

hacka löken och lägg en klick smör i en gjutjärns gryta. hacka paprikan och fräs den och löken i grytan.

hacka zucchinin och häll i den med de krossade tomaterna. sätt på locket och låt stå och puttra på svag värme.

lägg fisken i formen och krydda med citronpeppar, flingsalt och ev svartpeppar.

sätt in i mitten av ugnen och ha den inne i 20-25 min beroende på hur stora bitarna är.

kolla med sticka regelbundet. blanda majonäsen och chreme fraichen med basilikan, glöm inte att smaka av så att det inte blir för mycket basilika. låt stå i kylen tills fisken är klar.

 

smaklig måltid! :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Fett gott!

2011-01-04 @ 00:14:13
URL: http://louiseannienilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0